Uudet lihankorvikkeet

Meillä Suomessa on lihankorvikkeiden suosio kasvanut rakettimaisesti. Syitä on useita, mutta päällimmäiset tekijät liittyvät arvovalintojen pohjalta tehtyihin päätöksiin. Suuri määrä suomalaisia on jättänyt lihan pois ruokavaliostaan eettisistä syistä, minkä johdosta kasvipohjaisille elintarvikkeille on tullut paljon lisää kysyntää.

Lihankorvikkeet ovat kehittyneet laadullisesti valtavasti, minkä johdosta niiden maku on todella hyvä. Jos vertaa esimerkiksi kasvisruokien laatuun 2010-luvun alkupuolelta, kasvisruokien taso on uusien innovaatioiden ansiosta kohentunut todella paljon. Ruuista on tullut todella maukkaita ja vankkumattomat lihansyöjätkään eivät enää tee vastakkainasettelua liha- ja kasvisruokien välillä.

Uudet lihankorvikkeet ovat niin laadukkaita, ettei edes vankkumattomat lihansyöjät erota, mitä he ovat syömässä. Hieno asia on myös, että monet lihankorvikkeet sisältävät suuren määrän proteiinia. Tämä on erittäin hyvä asia etenkin vegaaneille, sillä suuri osa päivän proteiinista on perinteisesti tullut lihasta. Onneksi uudet innovaatiot mahdollistavat, että ne voivat nyt tulla myös ravinteikkaista kasvispyöryköistä.

Me ruokanetistä.fissä olemme tehneet sinua varten listauksen, jota varten olemme tehneet tarkkaa taustatutkimusta. Haluamme antaa sinulle ruokainspiraatiota ruuanlaittoa varten, jotta sinun ei tarvitse ruokaverkkokauppatilausta tehdessäsi pähkäillä, mitä haluaisit syödä ensi kerralla. Oletko sinä jo kokeillut seuraavia lihankorvikkeita? Katso koko lista ja ylläty!

Nyhtökaura – suomalainen keksintö

Nyhtökaura lienee yksi suurimmista 2010-luvun kasvispohjaisten lihankorvikkeiden innovaatioista. Kyseessä on suomalaisen Gold and Greenin luoma keksintö, joka pohjautuu suomalaiseen kauraan. Monet vielä muistavat, kuinka valtavasti nyhtökauraa jonotettiin sen lanseerauksen yhteydessä ja tuotteet suorastaan revittiin käsistä. Lisääntynyt tuotanto on onneksi mahdollistanut, että nyt sitä riittää kaikille.

Sydänmerkin saanut Nyhtökaura on terveysarvoiltaan erinomainen, sillä siinä on maltillisesti hiilihydraatteja ja alle 5 grammaa rasvaa. Lisäksi se sisältää paljon proteiinia, mikä on kasvissyöjän kannalta erinomainen asia. Kaurainnovaatio sisältää vain vähän ainesosia, joten se on hyvä vaihtoehto heille, jotka haluavat vältellä lisäaineita. Siitä on tehty maustamattoman version lisäksi erilaisia makuvaihtoehtoja.

Mehukas nyhtökaura muistuttaa rakenteeltaan nyhtöpossua ja on maultaan todella hyvä. Käyttötavat ovat todella monipuoliset ja voit käyttää sitä esimerkiksi lasagnessa, wokeissa ja kaikilla mahdollisilla tavoilla kuten jauhelihaakin. Sen tekstuuri on suutuntumaltaan miellyttävä ja lihansyöjätkään eivät välttämättä huomaisi eroa perinteiseen lihatuotteeseen nähden. Nyhtökauraa säilytetään jääkaapissa viileissä lämpötiloissa.

Nyhtökaura on tullut vuosien aikana tutuksi jo monille suomalaisille. Mikäli et ole kuitenkaan ehtinyt vielä kokeilla sitä, testaa nyt uutta makua ja katso, millaisia elämyksiä voit saada! Kauppahalli24 kauttaa saat tilattua ruokaostokset kotiinkuljetuksella.

Boltsi pyörykät

Boltsi on Leivon leipomon lanseeraama lihankorvike, joka näki päivänvalonsa vuonna 2019. Suhteellisen vähän aikaa markkinoilla ollut tuote on ihastuttanut meidän suomalaiskuluttajien keskuudessa ja se onkin saanut julkista tunnustusta voittamalla arvostetun suomalaisen menestysreseptin palkinnon vuonna 2019.

Boltsin vahvuus piilee sen konstailemattomuudessa. Se koostuu kaurasta ja erilaisista siemenistä. Lisäksi se on lisäaineeton ja ilman soijaa, mikä on erinomainen asia. Resepti on yrityksen mukaan oikeastaan hassujen yhteensattumien tarina. Leivon leipomo paljastaa, että heidän tarkoituksenaan oli tehdä sämpylöitä eikä pyöryköitä. Maku vei kuitenkin mennessään, minkä johdosta se ansaitsi vakituisen paikkansa yrityksen tuotevalikoimassa. Tämä on ollut meidän suomalaiskuluttajien kannalta erittäin hyvä ratkaisu, sillä niistä on tullut monien suosikkeja helppokäyttöisyyden kannalta. Pyörykät voi syödä helposti myös kylmänä, joten niitä voi tarjoilla esimerkiksi välipalana.

Boltsi on huikean suosionsa saavuttamana saanut tavallisen maun rinnalle myös muita maustettuja vaihtoehtoja. Jos et ole vielä ehtinyt kokeilla näitä upeita siemenpyöryköitä, nyt on korkea aika maistaa ja ihastua! Saat tilattua Boltsit esimerkiksi Fiksuruoka verkkokaupasta.

Härkis

Härkis edustaa niin ikään vanhemman koulukunnan lihankorviketta, mutta se on ainutlaatuisen makunsa ansiosta löytänyt hyvin tiensä suomalaisten lautasille. Verso Foodsin kehittämä tuoteinnovaatio pohjautuu suomalaiseen härkäpapuun. Persoonallinen maku takaa, että sille on kehittynyt paikka sydämessä niin aikuisten kuin lastenkin lautasella.

Härkäpapu on ravintoarvoiltaan erinomainen vaihtoehto kaikenlaisille ruokailijoille, sillä siinä on parikymmentä grammaa proteiinia sekä paljon ravintokuitua. Päivittäin tarvittavat ravintoaineet tulee siis nautittua terveellisessä muodossa osana kokonaisvaltaista ateriaa.

Härkis on muuntunut vuosien aikana eri tuotekehityksen vaiheissa jo moneksi, joten siitä on loihdittu granolaa, pyöryköitä ja suikaleita. Voit siis syödä härkäpapua aamupalalla, lounaalla tai illallisena. Voit valmistaa suikaleista esimerkiksi ruokaisan lisukkeen, kun taas pyöryköistä voi tehdä mukavan kastikesekoituksen perunamuusin rinnalle.

Oletko jo ehtinyt maistaa Härkiksestä tehtyjä ruokalajeja? Mikäli et, nyt kannattaa klikkailla Härkis esim. Kauppahalli24 ostoskoriin ja kokeilla uusia makuelämyksiä!

Beyond the Meat

Onko sinulle Beyond the Meat -brändi tuttu? Se on ansainnut käsittämättömän suuren suosion Yhdysvalloissa, mutta se on hiljattain saapunut valloittamaan myös meidän suomalaisten sydämet. Yhtiön suurena missiona on kehittää kestäviä ratkaisuja, joilla voidaan parantaa eläinten ja ihmisten hyvinvointia, vähentää kasvihuonepäästöjä ja tehdä maapallosta parempi paikka.

Suuri suosio on mahdollistanut, että tuoteperheeseen on tullut jo useita erilaisia variaatioita. Beyond the Meat on toistaiseksi saatavilla muruna, hampurilaispihvin muodossa, jauhelihan korvikkeena ja mehukkaana makkarana. Sen pohjana on tuotteesta riippuen käytetty erilaisia proteiineja, kuten hernettä, mungopapua ja ruskeaa riisiä. Rasvat tulevat kaakaovoista, kookosöljystä ja auringonkukasta, minkä ansiosta ne sopivat hyvin myös vegaanien ruokavalioon.

Beyond the Meat on ansainnut kiitosta pitkän linjan lihansyöjien keskuudessa, sillä he ovat vihdoin saaneet eettisen ja maukkaan vaihtoehdon perinteisten liharuokien tilalle. Jos siis haluat aloittaa pikkuhiljaa kokeilun, miltä tuntuisi olla kasvissyöjä, Beyond the Meat on erinomainen vaihtoehto projektin aloittamista varten. Yhtiön tutkimusten mukaan se on myös kestävä valinta, sillä Beyond the Meatin burgeripihvi vie valmistusvaiheessa 99 prosenttia vähemmän vettä ja tuottaa 90 prosenttia vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin tavallinen burgeripihvi.

Beyond the Meat on tällä hetkellä saatavilla Suomessa vain valikoiduista paikoista, mutta sen saatavuus paranee jatkuvasti, joten mitä todennäköisimmin se on pian jokaisen suomalaisen saatavilla.

Toivottavasti näistä lihankorvikkeista on sinulle konkreettista hyötyä ja löydät uusia tuotteita, joilla voit monipuolistaa kokkailua ja ruokavaliotasi! Tsemppiä sinulle kokkailuun – muista myös katsoa, löytäisitkö makunystyröillesi sopivia kasvisruokareseptejä meidän kattavasta reseptipankistamme.