ruoka kotiinkuljetus

Ruoka kotiinkuljetus

Ruuan ostaminen netistä on saavuttanut suosiota erityisesti kotiin toimituksen takia. Kukapa meistä ei nauttisi saadessaan tuoreet ja maukkaat kauppaostokset suoraan kotiinsa ilman pakkausrumbaa tai tuotteiden metsästystä täpötäydessä kaupassa?

Tämän artikkelin tarkoituksena on katsoa tarkemmin, miten ruoka kotiinkuljetus oikein toimii. Lisäksi vinkkaamme, miten sinulla on mahdollisuus lunastaa ilmainen ruoka kotiinkuljetus.

Miten ruoka kotiinkuljetus toimii?

Ruoka kotiinkuljetus saapuu jopa samana päivänä. Jos tilaat ostoksesi aamulla, voit saada ne parhaimmassa tapauksessa illaksi perille. Joustavat toimitustavat mahdollistavat myös kotiinkuljetuksen erilaisten kellonaikojen mukaan – voit valita, haluatko ruokatoimituksesi aamulla, päivällä vai illalla. Lisäksi viikonlopputoimitukset ovat yleistyneet.

Ystävällinen kuljettaja tulee sovitun ajan sisällä kotiovellesi. Mikäli olet ilmoittanut tilausvaiheessa esimerkiksi rapun ovikoodin, hän voi tuoda tavarat suoraan perille. Sinun ei siis tarvitse edes poistua asunnostasi, jotta saat täytettyä jääkaappisi maukkailla ja tuoreilla ruokatuotteilla!

Ruoka kotiinkuljetus on mahdollista tilata myös hyvissä ajoin etukäteen. Tällä tavalla voit vähentää stressiä esimerkiksi muun kiireen ohella. Jos ostat lähes samoja tuotteita joka kerta ja haluat tilata useamman ruokakassin samalla kertaa, voit esimerkiksi ajastaa tilaukset jo tuleville viikoille valmiiksi. Voit siis tehdä jopa kuukauden ruokaostokset vain muutamassa minuutissa, mikäli haluat. Monet ruokakaupat mahdollistavat viime hetken muutoksia tilauksen sisältöön, jos haluat vielä viime hetkillä tilata jotain uutta.

Mihin hintaan lähin ruokakauppa toimittaa tavaraa?

Oman alueen hinnan voi katsoa ruokaverkkokaupasta yleensä helppokäyttöisten laskureilla, joihin vain syötät oman postinumerosi. Tämän tiedon perusteella näet, mitä ruoka kotiinkuljetus maksaa. Parhaimmassa tapauksessa voit saada ilmaisen kotiinkuljetuksen, mikäli tilaat tarpeeksi ruokaa kerralla. Ostosrajoitukset vaihtelevat kauppakohtaisesti, joten se on hyvä katsoa arvostelustamme ennen tilauksen tekemistä.

Jo suhteellisen pienilläkin summilla voi saada ilmaisen kotiinkuljetuksen, minkä takia koko viikon ostokset kannattaakin tilata samalla. Ruokaan menee helposti parisen sataa euroa nelihenkisellä perheellä isommalla ostoskerralla, mutta aikaa vieviltä kauppareissuilta voi välttyä keskittämällä ostokset nettikauppaan. Esimerkiksi Kauppahalli24 antaa ilmaisen kotiinkuljetuksen yli 60 euron tilauksille tiettyihin paikkoihin pääkaupunkiseudulla – tämä summa kertyy jo suhteellisen nopeasti.

Mihin ruoka kotiinkuljetus hinta perustuu?

Ruoka kotiinkuljetus sisältää yleensä pienen kiinteän maksun. Hinnoittelumalli vaihtelee kauppakohtaisesti, mutta olemme kertoneet hinnan selkeästi jokaisessa arvostelussamme. Tällä tavalla voimme auttaa sinua päätöksenteossa. Esimerkiksi ruoka kotiinkuljetus Helsinki voi vaihdella merkittävästikin riippuen siitä, missä päin kaupunkia asut.

Muita asioita, joista ruoka kotiinkuljetus hinta voi riippua, ovat esimerkiksi tilausajankohta, toimituspäivä, kanta-asiakaskortti tai ruokaostosten maksutapa. Esimerkiksi K-Ruoka antaa 3 euroa alennusta Helsingissä kaikille Plussa-kortin omistajille. Nämäkin tiedot on selkeästi kirjoitettu arvosteluihimme, jotta saat parhaimman mahdollisimman vastineen rahoillesi.

Sen sijaan ylijäämäeriä myyvät verkkoruokakaupat Fiksuruoka ja Matsmart perustavat kotiinkuljetuksiensa hinnat kilojen mukaan. Molemmat veloittavat vähintään 9,90 euroa toimitusmaksua kotiin asti kannetuista paketeista. Lopullinen hinta määräytyy paketin kilojen perusteella. Ennen korin maksamista on hyvä katsoa, montako kiloa toimitukseen on kertynyt, että saat optimoitua toimituksen määrän ja hinnan välisen tasapainon.

Ruuan toimitus noutopisteisiin

Ruokaostokset voi noutaa myös lähimmästä kaupasta ajan säästämiseksi ja pienemmillä toimituskustannuksilla. Ruoka noutopisteet ovat kasvattaneet valtavasti suosiotaan, minkä johdosta niiden määrä kasvaa jatkuvasti. Esimerkiksi Espoo ja Vantaa ovat saaneet suhteellisen hiljattain ensimmäiset kylmänoutokaappinsa.

Tämä on erinomainen vaihtoehto esimerkiksi mökille mennessä. Esimerkiksi K-Ruuassa on mahdollista, että lähin ruokakauppa on kerännyt ostoskassin sinulle valmiiksi ja voit vain hakea sen silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Mikäli noutokaappi kuulostaa juuri sinun jutultasi, kannattaa tarkistaa toiminnon saatavuus. Noutolokerikot eivät ole nimittäin vielä käytössä kaikissa kaupoissa, joten asia kannattaa tarkistaa ennen lopullisen tilauksen tekemistä.

Lisäksi Foodie tarjoaa Kauppakassille tarkoitettuja noutolokerikkomalleja, joissa tuotteet on kerätty ja pakattu lähimmästä Prismasta. Ostokset toimitetaan kylmäketjun erittäin huolellisia periaatteita noudattaen asiakkaan valitsemaan noutolokerikkoon, josta sen saa lunastaa annettua koodia vastaan. Toimintaperiaate on siis samanlainen kuin esimerkiksi Postin automaateissa.

Foodien noutolokerikot sijaitsevat hyvillä paikoilla pääkaupunkiseudulla – Espoo, Vantaa ja Helsinki ovat edustettuna lähes kymmenen pisteen voimin. Lisäksi Turku ja Tampere ovat saaneet omat kylmänoutolokerikot, joissa tuotteet odottavat sinua valmiiksi pakattuina.

Hävikkiruokakauppojen toimitukset voi noutaa noutopisteistä, jos et ole valinnut kotiinkuljetusta. Matsmart ja Fiksuruoka tarjoavat pakettitoimituksen yhteistyökumppaneidensa mukaisiin noutopisteisiin. Matsmart toimittaa Postin noutopisteisiin, kun taas Fiksuruoka käyttää useampaa yhteistyökumppania. Fiksuruoka toimittaa paketteja DB Schenkerin, Postin ja Matkahuollon noutopisteisiin.

Matsmart sekä Fiksuruoka järjestävät usein kampanjan, jossa on mahdollista saada ilmainen kotiinkuljetus. Tiedotamme näistä erikoistarjouksista sivuillamme, jotta pääset hyödyntämään edut heti niiden saapuessa. Hyödynnä tarjoukset ja osta ruokaa netistä edullisesti!