Ruokaa Netistä maksutavat

Ruokaostosten maksutavat

Verkkoruokakaupat ovat panostaneet voimakkaasti miellyttävään asiakaskokemukseen, minkä takia maksutapojen valinnassa on meidän suomalaisten mieltymykset otettu huomioon. Maksukäytännöt kuitenkin vaihtelevat sivustokohtaisesti. Tutustutaan seuraavaksi tarkemmin, mitkä ovat tavallisimmat tavat maksaa ruokaostokset netissä ja mitä maksuvaihtoehtoja markkinoilla on käytössä.

Maksaminen noudon yhteydessä

Mikäli aiot noutaa ruokasi, ruokaverkkokaupat mahdollistavat, että voit maksaa tilauksesi tuotteita noutaessa. Tämä on tällä hetkellä mahdollista K-Ruuassa ja Foodiella. On kuitenkin hyvä huomioida, että Foodie veloittaa 2 euroa ylimääräistä noudon yhteydessä maksettavissa tilauksissa.

Maksaminen tilausta toimittaessa

Esimerkiksi K-Ruoka mahdollistaa, että voit maksaa tilauksesi vasta, kun saat sen kotiovellesi. Tämä vaihtoehto takaa, että voit kuitata laskun henkilökohtaisesti. Tämä menetelmä sopii etenkin heille, jotka epäröivät verkkomaksamista tai haluavat vastaanottaa ruokaostoksensa ennen maksamista.

Maksaminen nettitilauksen yhteydessä

Kaikkein yleisin tapa ruokaverkkokaupoissa on maksaa tilaus heti sen tekemisen yhteydessä. Tämä on myös asiakkaan kannalta joustava maksutapa, koska sinun ei enää tarvitse miettiä toimitukseen liittyviä asioita. Voit siis vain jäädä odottamaan tilaustasi ja sen kuljetusta kotiin. Hyvänä puolena netissä maksamisessa on, että kivijalkakaupoissa harvinaisemmat menetelmät ovat myös käytössä.

Tilaamisen yhteydessä tapahtuvista maksuista lähetetään aina kuitti, jossa näet, mitä tilaus on maksanut. Maksutapa näkyy yleensä myös toimitusvahvistuksen yhteydessä. Maksun veloitusajankohdassa on kuitenkin eroja – esimerkiksi K-Ruoka veloittaa summan vasta tilauksen toimituspäivänä, mutta yleensä se veloitetaan tililtä heti tilauksen yhteydessä. Älä siis ihmettele, mikäli veloitusten täsmäytyksissä ilmenee eroja.

Onko verkkomaksaminen turvallista ruokaverkkokaupoissa?

Me ruokanetistä.fissä teemme yhteistyötä ainoastaan kaikkein luotettavimpien yhteistyökumppaneiden kanssa. Elintarvikkeiden maksaminen netissä on todella turvallista, sillä ruokaverkkokaupat käyttävät sivustoillaan korkeampaa mahdollista turvallisuusmenetelmää eli SSL-suojausta. Tämä tarkoittaa, ettei kukaan ulkopuolinen pääse käsiksi lähettämiisi henkilötietoihin.

Lisäksi verkkokaupat tekevät työtä ainoastaan PCI-turvastandardit täyttävien maksutapojen kanssa, joten sinun tietojesi yksityisyydestäsi huolehditaan erittäin hyvin. Elintarvikeverkkokaupoilla on käytössä korkeat palomuurit, jotta yksikään hakkeri ei pääse murtautumaan heidän asiakastietoihinsa. Voit siis rauhassa syöttää informaatiosi sivustoille, jotka löydät palvelustamme.

Maksukortit

Suomalaisille rakkaat maksukortit hyväksytään lähes kaikissa verkkokaupoissa, joten maksaminen Visalla ja Mastercardilla sujuu hienosti. Myös American Express on käytössä esimerkiksi Matsmartilla. Mikäli käytössäsi on yhdistelmäkortti, voit käyttää luotto- tai pankkipuolta toiveidesi mukaisesti.

Muistathan, että luotto-ominaisuuden sisältävissä korteissa maksat luotolla käyttämällä kortin etupuolella olevaa numeroa. Voit maksaa maksun tililtäsi kirjoittamalla maksukenttään kortin takapuolella sijaitsevan numerosarjan ja sen vieressä olevan CVC-koodin eli turvakoodin.

Verkkopankki

Mikäli maksat ruokaostokset mieluiten suoraan tililtäsi, se onnistuu näppärästi verkkopankin kautta. Kaikki suuret verkkoruokakaupat hyväksyvät suomalaiset verkkopankkitunnukset riippumatta siitä, onko käytössäsi esimerkiksi Osuuspankki, Nordea tai kenties Aktia. Tämä on helppo tapa etenkin, mikäli maksat mielelläsi ruokaostoksesi aina samalta tililtä.

Lasku

Esimerkiksi Matsmart tekee yhteistyötä Klarnan kanssa ja voit saada laskun suoraan sähköpostiisi 14 päivän maksuajalla heti, kun tilaus on lähtenyt heidän varastoltaan. Tämä on hyvä vaihtoehto etenkin heille, jotka haluavat vielä miettiä ja mahdollisesti palauttaa joitakin tuotteita. Muitakin toimijoita on – esimerkiksi Crema on yhteistyössä laskutusasioissa Resurs Bankin kanssa.

PayPal

Nettilompakko PayPal on saavuttanut huikean suosion ennen kaikkea Yhdysvalloissa ja se on saavuttanut vakiintuneen asiakaskunnan myös Suomessa. Vaikka se ei ole vielä kovinkaan laajassa käytössä, esimerkiksi kahvikauppa Crema ja hyvinvointikauppa iHerb käyttävät sitä. PayPalilla maksaessasi voit käyttää joko tilille ladattua saldoa tai omaa maksukorttiasi huolellisesti ja turvallisesti.

Mobiilimaksutavat

Mobiilimaksutapojen suosio on kasvanut parin viimeisen vuoden aikana räjähdysmäisesti. Mobilepaylla voi maksaa jo monissa kivijalkakaupoissa, mutta nyt se on vauhdilla valtaamassa jalansijaa jo netin puolella. Mobilepay hyväksytään jo esimerkiksi Cremalla ja Kauppahalli24:llä, jossa maksut voi maksaa pankkitililtä helppokäyttöisen mobiilisovelluksen avulla. Sinun tarvitsee vain hyväksyä maksu omilla tunnusluvuillasi ja rahat siirtyvät suoraan tililtäsi palveluntarjoajalle.

Samaa logiikkaa noudattavat Siirto ja Pivo ovat vielä hienoisella takamatkalla Mobilepayn suosioon nähden, mutta nekin ovat valtaamassa markkinaa. Siirto on käytössä jo kahvisivusto Cremalla, kun taas Pivo löytyy Creman lisäksi Kauppahalli24:llä.

Masterpass

Masterpassin toiminta perustuu Mastercardin kehittämään ajatukseen, jossa kortti ja osoitetiedot kerätään yhteen paikkaan nopeampaa ja sujuvampaa verkkoasioimista varten. Suomalaisille suhteellisen uusi maksumenetelmä on ehditty ottaa jo käyttöön esimerkiksi Cremalla ja Kauppahalli24:llä. Voimmekin tulevaisuudessa odottaa, että se nähdään käytössä yhä useammilla sivustoilla.