Lohikeitto tilliöljyllä ja kylmäsavulohella vie kielen mennessään. Sitruunaruoho tuo keittoon lisää raikkautta. Voit halutessasi lisätä keittoon myös esimerkiksi smetanaa, tai tehdä sen ilman kuohukermaa. Myös kaurakermavalmisteet toimivat mallikkaasti keitossa ympäristöä säästäen.
Tilaa ruokatarvikkeita kotiinkuljetuksella, mutta tutustu ensin ruokaverkkokauppojen arvosteluihin.
Ainekset
800-900g | lohifile |
150g | kylmäsavulohi |
n 1kg | perunoita |
4 | porkkanaa |
1 | purjo |
1 | sitruunaruoho |
1 | kalaliemikuutio |
1 | kasvisliemikuutio |
1 ltr | vettä |
2,5dl | Valio double cream kuohukerma |
1 puntti | tilliä |
3 dl | rypsiöljyä |
Valmistus
Tilliöljy
- Laita teholeikkuriin tilli ja 3 dl rypsiöljyä
- Linkoa 10min ja siivilöi öljy talteen
Kalakeitto
- Kuori perunat ja porkkanat ja pilko sopivan kokoisiksi
- Kuori purjosta uloin kuori ja leikkaa valkoisesta osasta kiekkoja
- Poista lohesta nahka ja mahdolliset ruodot ja leikkaa paloiksi
- Leikkele kylmäsavulohi pieneksi siivuiksi/paloiksi
- Mittaa vesi kattilaan ja laita liemikuutiot ja sitruunaruoho kattilaan. Jos et halua käyttää tilliöljyä niin leikkaa tillistä latvukset talteen ja sido varret nippuun ja laita kattilaan
- Keitä kiehuvaksi ja lisää sekaan peruna, porkkana ja purjo.
- Anna porista miedolla noin 20 min ja lisää sekaan kerma
- Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa
- Kiehauta uudelleen ja lisää sekaan kalat anna porista viitisen minuuttia ja keitto on valmis
- Jos et halua käyttää tilliöljyä niin silppua tillin latvukset pieneksi ja ripottele valmiin keiton pintaan
- Annostele lautaselle ja mausta tilliöljyllä