Kukkakaalispagetti on nostanut suosiotaan jatkuvasti viime vuosina. Tämä trendikäs ruoka syntyy helposti jokaiselta kotikokilta.
Ainekset
600 g | kukkakaalia |
6-7 | kookasta valkosipulinkynttä |
1 dl | oliiviöljyä |
1/2 | sitruunan raastettu kuori |
mustapippuria myllystä | |
1 tl | suolaa |
100 g | ilmakuivattua kinkkua |
3 rkl | silputtua (lehti)persiljaa |
Lisäksi 300 g | hyvää spagettia ohjeen mukaan keitettynä |
100 g | raastettua parmesaania |
Valmistus
- Huutele kukkakaali ja leikkaa irroittele se nupuiksi. Raasta sitruunankuori.
- Kuori valkosipulinkynnet, murskaa ne veitsen lappeella ja sekoita murska oliiviöljyn joukkoon, jonka olet maustanut suolalla, mustapippurilla ja sitruunankuoriraasteella.
- Paahda öljyttömällä pannulla pienitty ilmakuivattu kinkku rapeaksi.
- Levitä kukkakaalin palat leivinpaperin päälle pellille, kaada päälle oliviiöljy. Sekoita hyvin ja paahda kukkakaalipaloja uunissa 200 asteessa 15-20 minuutin ajan, kunnes palat ovat pehmeitä ja saaneet hieman väriä.
- Lisää kukkakaalipalojen joukkoon rapea kinkku. Sekoita ainekset kypsän pastan joukkoon ja lisää joukkoon parmesaaniraaste. Silppua joukkoon persiljaa ja tarjoa heti.
Vinkki: voit korvata ilmakuivatun kinkun pekonilla tai mikäli haluat ruoasta kasvisruoan, jätä liha pois kokonaan. Hoidat helposti ruokaostokset netissä.
Voit pitää myös näistä resepteistä
Super herkulliset kevätkääryleet valmistuu suhteellisen helposti myös kotona. Kevätkääryle taikinaa löytyy aasia-kauppojen pakastehyllystä (tai hyvinvarustelluista verkkoruokakaupoista) ja täytettä on helppo…
Ihana juhlatarjottava tai naposteltava, rullissa maistuu porkkala eli porkkana lohi joka on todella helppo valmistaa mutta kannattaa tehdä jo päivää…