Ainekset
500 g | parsakaalia |
1 dl | vettä |
1 tl | suolaa |
Kastike: | |
2 rkl | spelttivehnäjauhoja |
4 dl | ruokakermaa |
1 rkl | Dijon-sinappia |
100 g | kypsää cheddarjuustoa tai muuta maukasta juustoa raasteena |
1/2 tl | jauhettua muskottipähkinää |
3 dl | maalaisleipäkuutioita |
2 rkl | oliiviöljyä |
1 dl | raastettua parmesaania |
Valmistus
- Pieni parsakaali paloiksi. Leikkaa myös parsakaalin varsi kolikonkokoisiksi siivuiksi. Kiehauta kattilassa desilitran verran vettä ja höyrytä parsakaaleja suolalla maustetussa vedessä noin viiden minuutin ajan.
- Paista maalaisleipäkuutiot oliiviöljyssä rapeiksi. Raasta parmesaani.
- Sekoita ruokakermaan jauhot ja kuumenna seos kattilassa kiehumispisteeseen koko ajan vispilällä sekoittaen. Sekoita joukkoon sinappi, muskottipähkinä sekä raastettu cheddarjuusto. Maista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
- Levitä parsakaalinpalaset suorakaiteenmuotoiseen uunivuokaan. Levitä päälle rapeat leipäkuutiot ja kaada päälle juustokastike. Ripota paistoksen pinnalle parmesaanijuusto ja gratinoi paistosta 200 asteisessa uunissa noin 20 minuutin ajan. Tarjoa heti vinegretillä maustetun vihersalaatin kanssa.
Voit pitää myös näistä resepteistä
Kevätrullat
Super herkulliset kevätkääryleet valmistuu suhteellisen helposti myös kotona. Kevätkääryle taikinaa löytyy aasia-kauppojen pakastehyllystä (tai hyvinvarustelluista verkkoruokakaupoista) ja täytettä on helppo…
Rieskarullat
Ihana juhlatarjottava tai naposteltava, rullissa maistuu porkkala eli porkkana lohi joka on todella helppo valmistaa mutta kannattaa tehdä jo päivää…
Kaalilaatikko
Kukkakaalispagetti
Kukkakaalispagetti on nostanut suosiotaan jatkuvasti viime vuosina. Tämä trendikäs ruoka syntyy helposti jokaiselta kotikokilta.