Omatekoista kebablihaa voit käyttää mihin vain, esimerkiksi hodareiden täytteenä, kuten Henri Heinonen.
Ainekset
Kebab-resepti | |
1,2 kg | Snellman kunnon paistijauheliha 7% |
5 tl | aromisuola |
2 tl | intiaanisokeri |
1 tl | sipulijauhe |
1 tl | valkosipulijauhe |
1 tl | jauhettu mustapippuri |
1 tl | oregano |
½ tl | cajun mauste |
½ tl | jauhettu maustepippuri |
½ tl | juustokumina |
½ tl | savupaprika |
Tulinen vai mieto kastike ? | |
1 prk | Mutti tomaattimurska |
1 prk | Mutti tomaattipyre |
2 | paprikaa |
1-2 | chiliä |
1 tl | savupaprikaa |
1 rkl | osterikastike |
2 rkl | punaviinietikka |
oliiviöljyä | |
suolaa | |
Jugurttikastike | |
3 dl | turkkilaista jugurttia |
1 rkl | tuoretta silputta minttua |
1 | tuoretta silputtua korianteria |
1 | valkosipulinkynsi silputtuna |
½ tl | juustokuminaa |
½ tl | cajun mauste |
1 rkl | balsamico |
½ tl | hunajaa |
½ - 1 tl | suolaa |
Valmistus
- Laita jauhelihat yleiskoneen kulhoon ja lisää mausteet joukkoon
- Vaivaa taikinakoukuilla noin 20min / kunnes jauheliha muuttunut sitkomaiseksi
- Maun voit tarkistaa paistamalla pienen nokareen pannulla kypsäksi
- Muovaa käsin lihasta tiukka pötkö ja pyöritä folion sisään
- Kypsennä liha 100 asteisessa uunissa ilman kiertoilmaa
- Laita lihan alle vedellä täytetty vuoka lihasta tulevaa nestettä varten
- Kypsennä liha paistomittarin avulla 80 asteeseen. Tähän menee uunista riippuen 6-8h
- Kun liha on saavuttanut halutun sisälämmön anna sen jäähtyä foliossa puolisen tuntia ennen avaamista. Poista folio ja anna jäähtyä. Kuivaa lihan pinta ja kääri puhtaaseen folioon ja laita kylmään yön yli.
- Höylää pötköstä juustohöylällä siivuja, aseta leivinpaperin päälle pellille ja sivele pinta öljyllä. Kuumenna 5min uunin grillivastuksen alla ja tarjoile hodarin/riisin/ranskalaisten kera
Tulinen vai mieto kastike ?
- Leikkaa paprikoista kansi ja pohja pois
- Poista sisukset ja leikkaa neljään osaaan
- halkaise chili/chilit (poista siemenet jos haluat miedon)
- aseta kaikki uunivuokaan ja paahda grillivastuksen alla niin kauan että pinta mustunut, noin 20-30min
- poista paprikoista & chileistä kuori ja laita kaikki ainekset blenderiin
- soseuta tasaiseksi ja maista. Ohenna vedellä jos tarvii ja lisää suolaa maun mukaan
Jugurttikastike
- Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita kylmään odottamaan.