Kebsuhodarit, Tasteofnikinmäki

Kebab-hodarit

Omatekoista kebablihaa voit käyttää mihin vain, esimerkiksi hodareiden täytteenä, kuten Henri Heinonen.

Omatekoista kebablihaa voit käyttää mihin vain, esimerkiksi hodareiden täytteenä, kuten Henri Heinonen.

Ainekset

Kebab-resepti
1,2 kgSnellman kunnon paistijauheliha 7%
5 tlaromisuola
2 tlintiaanisokeri
1 tlsipulijauhe
1 tlvalkosipulijauhe
1 tljauhettu mustapippuri
1 tloregano
½ tlcajun mauste
½ tljauhettu maustepippuri
½ tljuustokumina
½ tlsavupaprika
Tulinen vai mieto kastike ?
1 prkMutti tomaattimurska
1 prkMutti tomaattipyre
2paprikaa
1-2chiliä
1 tlsavupaprikaa
1 rklosterikastike
2 rklpunaviinietikka
oliiviöljyä
suolaa
Jugurttikastike
3 dlturkkilaista jugurttia
1 rkltuoretta silputta minttua
1tuoretta silputtua korianteria
1valkosipulinkynsi silputtuna
½ tljuustokuminaa
½ tlcajun mauste
1 rklbalsamico
½ tlhunajaa
½ - 1 tlsuolaa

Valmistus

  • Laita jauhelihat yleiskoneen kulhoon ja lisää mausteet joukkoon
  • Vaivaa taikinakoukuilla noin 20min / kunnes jauheliha muuttunut sitkomaiseksi
  • Maun voit tarkistaa paistamalla pienen nokareen pannulla kypsäksi
  • Muovaa käsin lihasta tiukka pötkö ja pyöritä folion sisään
  • Kypsennä liha 100 asteisessa uunissa ilman kiertoilmaa
  • Laita lihan alle vedellä täytetty vuoka lihasta tulevaa nestettä varten
  • Kypsennä liha paistomittarin avulla 80 asteeseen. Tähän menee uunista riippuen 6-8h
  • Kun liha on saavuttanut halutun sisälämmön anna sen jäähtyä foliossa puolisen tuntia ennen avaamista. Poista folio ja anna jäähtyä. Kuivaa lihan pinta ja kääri puhtaaseen folioon ja laita kylmään yön yli.
  • Höylää pötköstä juustohöylällä siivuja, aseta leivinpaperin päälle pellille ja sivele pinta öljyllä. Kuumenna 5min uunin grillivastuksen alla ja tarjoile hodarin/riisin/ranskalaisten kera

Tulinen vai mieto kastike ?

  • Leikkaa paprikoista kansi ja pohja pois
  • Poista sisukset ja leikkaa neljään osaaan
  • halkaise chili/chilit (poista siemenet jos haluat miedon)
  • aseta kaikki uunivuokaan ja paahda grillivastuksen alla niin kauan että pinta mustunut, noin 20-30min
  • poista paprikoista & chileistä kuori ja laita kaikki ainekset blenderiin
  • soseuta tasaiseksi ja maista. Ohenna vedellä jos tarvii ja lisää suolaa maun mukaan

Jugurttikastike

  • Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita kylmään odottamaan.

Kategoriat:

Kirjoittaja:

Henri Heinonen on itseoppinut kokki, joka jakaa tekemiään ruokiaan suosituissa Tasteofnikinmäki -sosiaalisen median kanavissa. Henrin erikoisuuksia ovat grillailu, mutta myös suomalaiset perinneruuat taittuvat pienellä twistillä. Ruokia tehdessä ja Henrin kuvia katsellessa herahtaa vesi kielellä herkästi!

Tutustu Ruokanetistä.fi -palveluun

Vertaile verkkokauppoja ja löydä sinulle sopivin vaihtoehto

RuokaNetistä.fi vertailee ja arvostelee eri ruoan- ja ruoanvalmistukseen erikoistuneet verkkokaupat sinun puolestasi. Selaa läpi eri arvosteluita ja kokeile sinulle sopivinta kauppaa.
Vertaile

Saa inspiraatiota monista eri resepteistämme

Lue herkullisten ja helppojen ruokien reseptejä palvelussamme ja inspiroidu! Lisäämme viikoittain uusia, toinen toistaan mielenkiintoisempia reseptejä sivuillemme kävijöiden ruokapöytää ilostuttamaan.
Inspiroidu

Pysy aallonharjalla ruokaverkkokauppojen trendeissä

Seuraa blogiamme ja saat kuukausittain uusinta tietoa ruoan verkkokaupan kehittymisestä ja trendeistä. Tutustu kotiinkuljetuksiin, hävikkiruokakauppoihin ja opi lisää eri mahdollisuuksista.
Lue lisää