Lihapullat

Lihapullat ovat yksi helpoimmista ja maukkaimmista kotiruuista.

n. 1 h 6

Lihapullat ovat lasten ja aikuisten lempiruoka. Kaikilla meillä on oma versiomme lihapullista, osa lisää lihamassaan sipulikeittoa, osa vähän tulisuutta ja jotkut yrttejä. Tilaa itsellesi tuoreet raaka-aineet netistä. Lue mitkä kaupat toimittavat ruokaa kotiin netistä tilattuna.

Ainekset

1,2kgnaudan jauheliha 17%
2 pssSysmän luomu sipulikeitto
1 rkltuoretta timjamia hienonnettuna
mustappuria

Valmistus

  Lihapullat ovat yksi helpoimmista ja maukkaimmista kotiruuista. Tekemiseen kuluu aikaa yhteensä noin tunti, ja suosittelen että annat niiden vetäytyä hetken ennen tarjoilua, jotta maku korostuu.

  • Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita hyvin keskenään käsin/vatkaimella/yleiskoneella
  • Anna maustua noin 30 min ja pyörittele massasta sopivia pullia. Älä painele pullista liian tiiiviitä
  • Ruskista pullat pannulla ja laita uunivuokaan
  • Paista 180 asteessa noin 10 min ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua
  • Nauti esimerkiksi perunamuusin ja puolukkahillon kanssa

Kirjoittaja:

Henri Heinonen on itseoppinut kokki, joka jakaa tekemiään ruokiaan suosituissa Tasteofnikinmäki -sosiaalisen median kanavissa. Henrin erikoisuuksia ovat grillailu, mutta myös suomalaiset perinneruuat taittuvat pienellä twistillä. Ruokia tehdessä ja Henrin kuvia katsellessa herahtaa vesi kielellä herkästi!

Tutustu Ruokanetistä.fi -palveluun

Vertaile verkkokauppoja ja löydä sinulle sopivin vaihtoehto

RuokaNetistä.fi vertailee ja arvostelee eri ruoan- ja ruoanvalmistukseen erikoistuneet verkkokaupat sinun puolestasi. Selaa läpi eri arvosteluita ja kokeile sinulle sopivinta kauppaa.
Vertaile

Saa inspiraatiota monista eri resepteistämme

Lue herkullisten ja helppojen ruokien reseptejä palvelussamme ja inspiroidu! Lisäämme viikoittain uusia, toinen toistaan mielenkiintoisempia reseptejä sivuillemme kävijöiden ruokapöytää ilostuttamaan.
Inspiroidu

Pysy aallonharjalla ruokaverkkokauppojen trendeissä

Seuraa blogiamme ja saat kuukausittain uusinta tietoa ruoan verkkokaupan kehittymisestä ja trendeistä. Tutustu kotiinkuljetuksiin, hävikkiruokakauppoihin ja opi lisää eri mahdollisuuksista.
Lue lisää