Makaronilaatikko on jokaisen lapsiperheen ykkösruoka. Henri Heinosen tekemä, cheddarilla höystetty perinneruoka syntyy pienellä vaivalla isommallekin porukalle. Makaronilaatikkoon voit hyödyntää myös hävikkiruokaa, jota voit tilata kotiin FiksuRuoka.fi:sta
Ainekset
800g | makaronia |
800g | jauhelihaa |
7 dl | täysmaitoa |
2 dl | lihalientä |
1 rkl | silputtua tuoretta timjamia |
1 | sipuli |
1 | kananmuna |
1 pkt | Jukolan cheddar |
Valmistus
Makaronilaatikko munamaidolla on ehkä se kaikista perinteisin kotiruoka, jota monet meistä ovat tottuneet lapsena syömään. Suomalaisen Jukolan juuston cheddar antaa makaronilaatikolle loistavan extramaun. Kokeile, tykästyt varmasti.
- Keitä makaronit runsaassa suolatussa vedessä melkein kypsiksi.
- Siivilöi ja kaada kulhoon odottamaan
- Ruskista jauhelihat ja laita makaronien sekaan
- Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipulia noin 5 min ja lisää makaronin ja jauhelihan sekaan
- Lisää myös silputtu timjami ja sekoita kaikki hyvin
- Kaada sopivaan vuokaan. Sekoita kananmuna maidon kanssa sekaisin ja lisää lihaliemi
- Kaada seos makaronien sekaan ja laita 180 asteeseen lämmitettyyn uuniin noin tunniksi
- Odotellessa raasta juusto ja lisää vuuan päälle noin 10min ennen valmistumista