Ainekset
n.800 g | poronkäristys lihaa |
1 kg | rosamunda perunoita |
5 rkl | voita |
6 dl | täysmaitoa |
| suolaa |
| vettä |
Valmistus
- kuumenna uuni 200 asteeseen ja laita perunat paahtumaan noin tunniksi
- laita voi ja maito kattilaan ja lämmitä niin että voi sulanut maidon joukkoon
- paista poronlihat muutamassa erässä pannulla niin että sulavat ja saavat väriä. (Jos tuoretta poronlihaa ei ole saatavilla nettiruokakauppojen valikoimasta kannatta valita esim polarica poronkäristys)
- laita paistetut lihat kannelliseen uunivuokaan, mausta suolalla ja lisää joukkoon 1 ½ dl vettä. Laita kansi päälle ja kun perunat ovat valmiit sammuta uuni ja laita lihat muhimaan noin 2 tunniksi
- halkaise perunat ja purista perunapuristimella perunat kulhoon
- lisää voimaito seosta samalla sekoittaen käsivatkaimella kunnes sopivan löysää/kiinteetä
- mausta suolalla
- laita muussi uunivuokaan ja lämmitä uunissa poronlihan kanssa 30min ennen lihojen valmistumista
- tarjoile maukas Poronkäristys puolukkasoseen ja maustekurkkujen kera
Voit pitää myös näistä resepteistä