Hellapoliisin karjalanpaisti on perinteinen suomalainen ruoka, joka valmistuu helposti uunissa. Malta kypsentää ruokaa useita tunteja, sillä liha vaatii kypsyäkseen mureaksi vähintään neljä tuntia ja mielellään vieläkin enemmän. Mikäli omistat painekattilan, valmista ruoka painekattilassa. Silloin tarvitset kypsennykseen aikaa ainoastaan 50 minuuttia.
Ainekset
nokare voita | |
1,2 kg | karjalanpaistilihaa |
2-3 | sipulia |
2-3 | porkkanaa |
1½ tl | suolaa |
15 | maustepippuria |
2-3 | laakerinlehteä |
vettä |
Valmistus
- Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
- Kuumenna voi pannulla tai padassa ja paista lihapaloihin kaunis paistopinta.
- Kuori sipulit ja porkkanat ja leikkaa sipulit lohkoiksi ja porkkanat reiluiksi suupaloiksi. Lisää ne joukkoon ja paista hetki. Mausta suolalla, maustepippureilla ja laakerinlehdillä.
- Laita lihat uunin kestävään pataan ja laske päälle vettä sen verran, että lihat peittyvät. Käytä kantta tai foliota.
- Kypsennä 150-asteessa uunin keskiritilätasolla 4 – 6 tuntia. Lisää välillä hieman vettä. Tarkista kypsyys.
- Tarjoa murea karjalanpaisti perunasoseen ja puolukkasurvoksen kanssa.
Voit pitää myös näistä resepteistä
Omatekoista kebablihaa voit käyttää mihin vain, esimerkiksi hodareiden täytteenä, kuten Henri Heinonen.
Hellapoliisin pasta carbonara pelastaa kiireisessä arjessa. Tämä ruoka valmistuu kymmenessä minuutissa ja kaupassa käyntiin ei tarvitse kuluttaa aikaa jos hoitaa…