Kevatrullat, anniinaskitchen

Kevätrullat

Super herkulliset kevätkääryleet valmistuu suhteellisen helposti myös kotona. Kevätkääryle taikinaa löytyy aasia-kauppojen pakastehyllystä (tai hyvinvarustelluista verkkoruokakaupoista) ja täytettä on helppo…

25 kpl

Super herkulliset kevätkääryleet valmistuu suhteellisen helposti myös kotona. Kevätkääryle taikinaa löytyy aasia-kauppojen pakastehyllystä (tai hyvinvarustelluista verkkoruokakaupoista) ja täytettä on helppo varioida oman maun mukaan. Vietnamilaiset kevätrullat ovat ihanan rapsakoita ja todella maukkaita, dippinä hapanimeläkastike.

Ainekset

Spring roll taikina arkkeja, tarkista että vegaaninen
Täyte:
2 rklöljyä
200gherkkusieniä
2porkkanaa
2valkosipulinkynttä
n. 150gkiinankaalia
2 rklsoijakastiketta
1 rklsitruunanmehua
1/4 tlvalkopippuria
Maissitärkkelys tahna:
Maissitärkkelystä
vettä
Rypsiöljyä uppopaistoon

Valmistus

  • Leikkaa sienet, valkosipuli ja kaali pieneksi silpuksi sekä raasta porkkanat.
  • Kuumenna pannu ja lisää öljy kuumalle pannulle, lisää sienet, valkosipuli, kaali ja porkkanaraaste ja paista pari minuuttia.
  • Lisää sekaan soijakastike, sitruunanmehu ja valkopippuri, kypsennä 5 min. Siirrä astiaan jäähtymään, anna jäähtyä kokonaan ennen kevätrullien tekoa.
  • Ota taikina sulamaan 30 min ennen käärimistä.
  • Sekoita pienessä kulhossa yhteen maissitärkkelys ja vesi, tällä seoksella suljetaan kääryleet.
  • Ota yksi taikina arkki pöydälle, aseta yksi kulma itseesi päin, lusikoi alas keskelle reilu teelusikallinen täytettä, pyöräytä tiukasti kolme kertaa, taita sivut keskelle ja rullaa kunnes ylhäälle jää taikinasta vain kolmio.
  • Sivele sormella maissitärkkelys seosta reunoille ja rullaa loppuun.
  • Pidä valmiit rullat liinan alla jotta eivät kuivu.
  • Kuumenna rypsiöljy, uppopaista kullanruskeiksi ja nauti hapanimeläkastikkeen tai sweet chili kastikkeen kanssa.
    *dippaa puinen syömäpuikko kuumaan öljyyn, jos kuplii ympäriltä niin öljy on tarpeeksi kuumaa.

Kastike:

1 dl valkoviinietikkaa
1 dl sokeria
3 rkl ketsuppia
2 rkl soijaa
1 rkl maissitärkkelystä
1 dl ananasmehua tai omenamehua

  • Kiehauta kattilassa valkoviinietikka, sokeri, ketsuppi ja soija.
  • Sekoita maissitärkkelys ja mehu keskenään ja kaada kattilaan ohuena nauhana. Anna kiehua 3 min ja jäähdytä.

Kirjoittaja:

Instagramissa kansainvälistä huomiotakin jo herättänyt Anniinaskitchen eli Anniina Kotiranta taikoo keittiössään hämmästyttävän upeita ja maukkaita vegaanisia ruokia. Anniinan resepteillä saat varmasti motivaatiota kokeilla suussasulavia vegaanisia ruokia, mikäli ne eivät vielä tutuimmasta päästä ole.

Tutustu Ruokanetistä.fi -palveluun

Vertaile verkkokauppoja ja löydä sinulle sopivin vaihtoehto

RuokaNetistä.fi vertailee ja arvostelee eri ruoan- ja ruoanvalmistukseen erikoistuneet verkkokaupat sinun puolestasi. Selaa läpi eri arvosteluita ja kokeile sinulle sopivinta kauppaa.
Vertaile

Saa inspiraatiota monista eri resepteistämme

Lue herkullisten ja helppojen ruokien reseptejä palvelussamme ja inspiroidu! Lisäämme viikoittain uusia, toinen toistaan mielenkiintoisempia reseptejä sivuillemme kävijöiden ruokapöytää ilostuttamaan.
Inspiroidu

Pysy aallonharjalla ruokaverkkokauppojen trendeissä

Seuraa blogiamme ja saat kuukausittain uusinta tietoa ruoan verkkokaupan kehittymisestä ja trendeistä. Tutustu kotiinkuljetuksiin, hävikkiruokakauppoihin ja opi lisää eri mahdollisuuksista.
Lue lisää