Kalaruoka, RuokaNetistä

Kalaruoka

Kala on erinomainen D-vitamiinin, proteiinin ja muiden hivenaineiden lähde, minkä johdosta sitä suositellaan syömään kahdesta kolmeen kertaan viikossa. Harva meistä jaksaa syödä samoja kala-annoksia viikosta toiseen, minkä takia me ruokanetistä.fissä olemme keränneet sinua varten muutamia kalaruoka reseptejä, joiden ansiosta kalaruuat maistuvat erityisen hyvältä!

Suomalaisten ylivoimainen suosikki on lohi, mutta pikkuhiljaa myös muut kalat ovat nousseet osaksi ruokavalioamme. Tuoretta kalaa tarjoilee esimerkiksi Kauppahalli24, josta saat kalat kotiin. Katso, saisitko artikkelistamme uutta inspiraatiota kalaruokien valmistukseen.

Lohesta on moneksi

Lohi on ruokapöytien herkku, joka taipuu moneksi. Se maistuu niin raakana kuin lämpimänä ruokana sekä sopii hyvin itse pääruuaksi tai alkupalaksi. Lohen ja kirjolohen suosio on kasvanut, sillä moni on karsinut punaisen lihan pois ruokavaliostaan ja siirtynyt sen sijaan syömään kalaa.

Jos olet innokas ruuanvalmistaja ja haluat säästää kuluissa, sinun kannattaa ostaa lohi kokonaisena ja käsitellä se itse. Kalapihdit mahdollistavat, että voit nyppiä itse ruodot pois – se on yllättävän helppoa ja ruotojen nyppimiseen tottuu nopeasti. Lohifilee on sen sijaan valmiiksi käsitelty ja hinnaltaan hieman kalliimpi, mutta se sopii erinomaisesti ruuanlaittoon sellaisenaan. Voit tehdä siitä esimerkiksi uuniperunan täytettä, keittoa tai herkullista uunilohta. Entä mitä joulupöytä olisi ilman graavilohta?

Lohi sopii hienosti myös juhliin. Jos haluat esimerkiksi täyttää ruisnappeja herkullisella lohitäytteellä, vieraasi varmasti hämmästyvät ilosta. Saat suhteellisen nopeasti taiottua hyvän kokonaisuuden, kun sekoitat joukkoon tilliä, sipulia ja tuorejuustoa. Lisäksi lohesta tehty voileipäkakku tai piirakka on varma valinta, joka sopii kaikille. Lohiruoka on hyvä valinta myös sen takia, että harva on allerginen kalalle.

Valkoinen kala yllättää maullaan

Suomalaisten kannalta erittäin ekologisia vaihtoehtoja ovat niin kutsutut valkoiset kalat, jotka kasvavat Suomen järvissä ja rannikkoalueilla. Niitä syödään vielä suhteellisen vähän, sillä suomalaisen kalan kulutus on vain murto-osa kaikista. Esimerkiksi siika ja ahven ovat erittäin maukkaita ja ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja, joista saa loihdittua hienoja makuelämyksiä. Lisäksi siian mäti on todellista herkkua, jota saa kotimaisesta kalasta. Ensisijaista luomuruokaa voi myös nykyjään tilata tuoreena netistä, kätevästi kotiinkuljetuksella.

Valkoisen kalan valmistaminen on oma taitolajinsa. Jo sitruuna ja mustapippuri tekevät ihmeitä, sillä kala maistuu erinomaiselta uunissa tehtynä. Lisäksi voit kokeilla, sopisiko esimerkiksi kalasta tehty tartar sinun makuusi. Voit yllättyä, miten hyvältä se maistuu hieman erilaisemmallakin pohjalla!

Meillä ruokanetissä.fissä on kattava valikoima kalareseptejä, joiden tarkoituksena on auttaa sinua uusien kalaruokien löytämisessä. Katso reseptit ja valitse, mikä niistä sopii eniten sinun makuusi!

Uunilohi sriracha glaseerauksella
Lohikeitto

Lohikeitosta on yhtä monta versiota kuin on tekijääkin. Kokeile lohikeittoa itsetehdyllä tilliöljyllä ja kylmäsavulohella, niin saat pienen extratwistin perinteiseen kotiruokaan.