ruokanetista terveellinen ruokakattaus

Laatikkoruoka

Laatikkoruuat kuuluvat monien suosikkeihin niiden helppouden ja halpuuden takia. Etenkin talvella suosiossa olevat laatikot ovat nopeita ruokalajeja, joita saa valmistettua helposti isommallekin seurueelle. Laatikkoruuissa klasikko reseptit kuten kaalilaatikko ovat myös oiva valinta sinkkutalouden ruokavalinnaksi, koska laatikosta riittää syötävää pitkään. Sen takia me ruokanetistä.fissä olemme koonneet sinulle yhteen reseptejä, joiden avulla voit helpottaa arkeasi.

Laatikkoruokien paras puoli on, että ne vaativat vain vähän aktiivista kokkailua eli sinun ei tarvitse tehdä paljoakaan työtä. Lisäksi niitä voi varioida helposti haluamallaan tavalla, sillä vain mielikuvitus on maustamisessa ja makujen yhdistelemisessä. Suomalaisten lempiruokiin kuuluva makaronilaatikko on esimerkiksi helposta ruuasta, jonka voit vain sekoittaa yhteen ja laittaa uuniin.

Toinen hyvä esimerkki helposta laatikkoruuasta on uunipadat, jotka saat sekoittamalla juurekset yhteen ja lisäämällä haluamasi lisukkeen mukaan. Lanttu, porkkanat ja punajuuret ovat lisäksi todella edullisia ja terveellisiä, joten saat maukkaan ruuan lisäksi paljon terveyden kannalta hyödyllisiä ravintoaineita. Voit sekoittaa niiden sekaan esimerkiksi halloumia tai härkäpapuja – vain taivas on kokkailussa rajana.

Laatikkoruuat vaativat ennen kaikkea passiivista työtä eli suomeksi sanottuna odottelua. Jos siis tulet töistä kotiin nälkäisenä ja haluaisit syödä saman tien, laatikkoruoka ei ole silloin paras valinta sinulle. Me ruokanetistä.fistä vinkkaammekin oman kokemuksemme perusteella, että kannattaa tehdä esivalmistelu jo edellisenä iltana ja paistaa ruoka valmiiksi odottamaan sinua, kun tulet töistä. Voit vain näppärästi lämmittää itsellesi haluamasi kokoisen annoksen.

Uuniruoka on myös erinomainen lounasruoka töihin. Saat kuljetettua sen helposti mukanasi, joten saat halpaa lounasruokaa. Lisäksi se säilyy hyvänä useita päiviä oikein säilytettynä jääkaapissa. Laatikkoruokien edullinen valmistushinta auttaa sinua myös säästämään lounaskustannuksissa, joten kannattaa ehdottomasti miettiä isomman satsin valmistamista kerralla. Kotiin tilaamalla voit myös säästää ja saat ruuat halvalla netistä. Voit vain napata mukaasi sopivan kokoisen annoksen tai pakastaa annoksia pakkasessa.

Tutustu resepteihimme ja katso, mikä näistä sopii eniten sinun makuusi – vai aiotko kenties testata ne kaikki? Olemme ruokanetistä.fissä sitä mieltä, että vain paras kelpaa sinulle. Olemme itse kokeilleet jo jokaista niistä ja todenneet kaikkien olevan niin hyviä, että voimme lämpimästi suositella niitä!

Kaalilaatikko
Sieni-Linssilasagne

Tämä vegaaninen lasagne on herkullista ja valmistuu helposti! Tästä lasagnesta ei makua puutu, kokeile ja ihastu. Ruokaa netistä voi helppottaa…

Makaronilaatikko

Makaronilaatikko munamaidolla on ehkä se kaikista perinteisin kotiruoka, jota monet meistä ovat tottuneet lapsena syömään.